Cine e Andreea Soare?

Eu! Eu sunt Andreea Soare

Fac balet de la 9 ani, iar din 2009 lucrez la Opera Comică pentru Copii – mai întâi colaboratoare, apoi solist balet, iar acum sunt șeful serviciului Balet.

Am terminat studiile de specialitate la Liceul de Coregrafie ”Floria Capsali”, m-am licențiat în Studii Culturale Europene la Universitatea București, iar masterul meu este în Cultură și Politică în context european și internațional. Știu, sună bombă! 🙂

Am dansat în baletele „Don Quijote”, „Cenușăreasa”, „Spărgătorul de nuci”, „Pinocchio”, „Fetița cu chibrituri”, „Jack și vrejul de fasole”, „Albă ca Zăpada”, ”Prinț și Cerșetor”, în spectacole de operă și operetă, „Răpirea din serai” , „Hapciu în Re Major” etc.

La Teatrului Național București dansez în spectacolele lui Dan Puric, ”Înșir-te mărgărite” și ”Royal Fashion”.

Mai nou, fac și coregrafie pentru musical-uri: „Micuța Dorothy”, musical de Marius Țeicu, pus în scenă de regizoarea Antoaneta Cojocaru și ”Erus și Valea Răbdării”, spectacol de Alec Blanche, în regia Irinei Slate.

În primăvara aceasta a avut loc debutul meu ca regizor și coregraf! Am realizat pe scena Operei Comice pentru Copii spectacolul ”Scufița Roșie” 🙂

Din 2015, am început să mă ocup de coordonarea voluntarilor OCC și am mi-am dezvoltat multe skill-uri în organizarea de evenimente. Astăzi, fac parte din echipa executivă a trei festivaluri frumoase și dragi mie: Cantus Mundi București Fest, Festivalul Opera Copiilor și Festivalul Poveste de Crăciun.

În timpul liber pilotez avioane ultra-ușoare și mă antrenez cu un Glock 17.